Започва пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Тя се

...
 Започва пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Тя се
Коментари Харесай

България е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО

 

Започва пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Тя се организира от 25 до 27 май в София и е отдадена на 75-ата годишнина от основаването на Алианса

Участие в нея ще вземат близо 400 парламентаристи от 32-те страни членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации. Очаква се генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също да дойде в България, с цел да вземе присъединяване в този висок конгрес.

България е хазаин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО

В рамките на сесията ще се организира среща на министърът на защитата Атанас Запрянов и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов с парламентарната делегация на Украйна.

 Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)  Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)

Предвижда се на откриването на пленарната сесия на 27 май участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО да бъдат приветствани от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, ръководителя на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба, заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова и служебния министър-председател Димитър Главчев.

При откриването на пленарната сесия се чака посредством видеоконферентна връзка обръщение към парламентаристите да насочи министърът на защитата на Украйна Рустем Умеров.

В работата на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в София за първи път ще вземат участие шведски парламентаристи откакто страната стана пълновръстен член на Алианса. Във форума е планувано изявление да има и ръководителят на Народното събрание на Швеция Андреас Норлен.

На срещата си в София парламентаристите от страните членки на НАТО ще обсъдят и одобряват решения по молбите на Малта и на Косово да станат делегации на асоциирани членове. Сред тематиките на форума ще бъдат и провокациите в страните от Западните Балкани, наред със тактики за поддръжка на сътрудници в риск и усилване на ангажираността с Глобалния юг, предава Българска телеграфна агенция.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР